אודות הספרייה

 

הספרייה למדעי החיים ולרפואה ע"ש גיטר-סמולרש היא ספריית לימוד ומחקר. שירותי הספרייה מיועדים לסטודנטים ולאנשי הסגל של אוניברסיטת תל-אביב. הספרייה משמשת גם כספרייה מרכזית לספריות בתי החולים הקשורים לפקולטה לרפואה.

מידע למבקרים 

 

מיקום וכתובת

הספרייה למדעי החיים ולרפואה ע"ש גיטר-סמולרש נמצאת בחלק הצפון מזרחי של קמפוס רמת אביב, בין בניין הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר ובניין שרמן של הפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס' וויז.

מפת האוניברסיטה 

 

כתובת הספרייה:

אוניברסיטת תל-אביב, רמת אביב, תל אביב 6139202, ת.ד. 39345.

 

מטרות וייעוד

הספרייה נועדה לקדם את צורכי ההוראה והמחקר של הקהילה המדעית בתחומי מדעי החיים והרפואה באוניברסיטה ובארץ, ע"י רכישה, ארגון, שימור ומתן גישה למקורות הידע והמידע החיוניים בתחומי מדעי החיים והרפואה. פירוט נוסף במדיניות הספרייה.

 

שירותי הספרייה 

הצוות המקצועי בכל אחד ממדורי הספרייה מספק למשתמשים מגוון שירותים:

 

מידע נוסף ניתן לקבל בהפניית שאלות ישירות למדורים השונים.

 

תולדות הספרייה 

הספרייה נוסדה בשנת 1953, כחלק מהספרייה הכללית של אוניברסיטת תל-אביב באבו-כביר. בשנת 1968, עם מעבר הספרייה המרכזית לקמפוס ברמת אביב, נשארה הספרייה למדעי החיים ליד הפקולטה למדעי החיים באבו-כביר כספרייה עצמאית. בשנת 1973, עברה הפקולטה לרפואה לבנין סאקלר שבקמפוס רמת אביב. באותה עת הוחלט על איחוד אוספי הספרייה למדעי החיים עם האוספים בתחום הרפואה לספרייה משותפת אחת: הספרייה למדעי החיים ולרפואה, בניהולה של אילנה פלד. בשנת 1975 הועברה הספרייה המשותפת מאבו-כביר למשכנה הזמני בבנין סאקלר.

 

למשכנה הקבוע עברה הספרייה במאי 1997, לאחר תהליכי תכנון ובינוי של 5 שנים. הבניין החדש תוכנן כך שיתאים לשנויים בטכנולוגיות המידע ולשימוש מסיבי במדיה האלקטרונית.

 

מבנה הספרייה 

הספרייה למדעי החיים ולרפואה ע"ש גיטר-סמולרש הוקמה הודות לתרומתם הנדיבה של בנו גיטר ומרים ואדולפו סמולרש – והיא נקראת על שמם. המבנה נחנך במאי 1997 בטקס הוקרה לתורמים. חדרים ואגפים בספרייה נקראים ע"ש תורמים שונים, שלכבודם נערכו טקסי הוקרה נוספים. על איסוף התרומות נתונה התודה לגב' אילנה בן-עמי ולאגודת הידידים הארגנטינאית שגם השתתפו באופן ישיר בתרומות.

המבנה דמוי הפירמידה, תוכנן ע"י האדריכלים נדלר את נדלר, ביקסון, גיל ואלקון, הוא בן שלוש קומות ומשתרע על שטח של 4000 מ"ר. החלל הפנימי המקדם את פני הבאים לספרייה מתנשא לכל גובה המבנה. חלל זה הוא מקשר בין הקומות ומאפשר קליטה של המבנה כולו במבט אחד.  חלל הכניסה מוקף גלריות וחלונות רבים הפונים לנוף. הודות לשילוב בין מערך קורות בטון התלויות מעל פתחי החלונות ושוברות את אור השמש ובין גלריות וחלונות רחבים, מוארים החללים שבכל קומה באור טבעי המתמזג עם התאורה הפנימית. הצבעים השולטים בספרייה הינם כחול, אפור וגווני חום של עץ טבעי.

בשנת 2013 חודשו אזורים בספרייה הודות לתרומתם הנדיבה של מרים ואדולפו סמולרש. השינויים נדרשו כדי להתאים את אזורי הלימוד בספרייה לטכנולוגיה ולדפוסי הלימוד הדינמיים של הסטודנטים בימינו.

לצד חללי הקריאה השקטים המסורתיים, נוספו לספריה אזורים חדשים בהם הדיבור מותר - 13 חללים ללמידה בקבוצות, מתחם אכילה וחדר פופים ללמידה ולמנוחה.

במסגרת הפרויקט הושם דגש מיוחד על עיבוי וחיזוק תשתיות המחשוב בספרייה, ולשם כך חודשו תשתיות החשמל והתקשורת ונוספו עשרות עמדות מחשב. עמדות אלה מצוידות בטכנולוגית הנגשה בעזרת תוכנת עלמה רידר, המאפשרת הקראת טקסטים ממסמכים ואתרי אינטרנט שונים, ושמירתם לקובץ שמע.

 

פרויקט חידוש פני הספרייה נערך בשיתוף צוות עובדי הספרייה והקוראים, תוכנן ולווה ע"י אדריכלית ויוי אסטרינסקי. הקומה העליונה נחנכה בטקס הוקרה בהשתתפות התורמים לציון סיום פרויקט השיפוץ.

הודעות וחדשות

אוניברסיטת תל-אביב, ת.ד. 39040, תל-אביב 6997801
UI/UX Basch_Interactive